Voordracht Dirk Musschoot

De honderdste verjaardag van de Gezinsbond (1921-2021) is de aanleiding van deze lezing waarin Dirk Musschoot de onwaarschijnlijk boeiende geschiedenis van honderd jaar gezinnen in Vlaanderen vertelt.

Van kroostrijke naar minder kroostrijke gezinnen, over congé payé, kinderen krijgen, opgroeien, naar school gaan, vrijen en (al of niet) trouwen. Van vaders waarvan nu meer verwacht wordt dan dat ze het geld binnenbrengen en van vrouwen die mondige mama's werden. Over de ontwikkeling van de techniek en de wetenschap die gezinnen in de voorbije honderd jaar enorm vooruitgeholpen heft maar waardoor een gezin runnen vandaag misschien toch complexer is dan vroeger.

Dirk Musschoot, journalist en meester verteller, neemt je mee aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de gezinsgeschiedenis van de voorbije honderd jaar.

Gegarandeerd een hoog nostalgiegehalte, maar ook met de blik op de toekomst.

1 oktober 2021 om 20u in Domein Begonia, Pintestraat 29, De Pinte

Tickets: € 5 voor leden - € 10 voor niet-leden

Te betalen op BE98 0017 4695 0293 van Gezinsbond GOSA O-Vl
Inschrijven verplicht vóór 27 september 2021 via Adres beschermd tegen spambots, activeer Javascript in uw browser of tel 09 282 58 37 met vermelding: naam, aantal personen, telefoon en voor bondsleden lidnr Gezinsbond

Download de flyer: Toen geluk nog heel gewoon was

geluk